Dengarkan Lah

Wednesday, December 14, 2011

tangan oh tangan


haha. apasal entah haffzan tetibe je ketawa. ops. ni haffzan . nak menyusun 10 jari disebab kan mengetepikan belog kesayang.tak de info terbaru pun tentang geng ni. tapi yang pastinya geng ni semakin RENGGANG. alamak. macam mana ni.


haffzan ingat nak buat reunion kitaorang . tapi boleh je ajak sape sape nak ikut. kita orang nak buat dekat dekat je. serius nak buat . nak jumpa kawan lama. ah. haffzan ketawa sebab tak sangka dah lama sangat sangat tak post dalam belog comel ni.

tolonglah memang takde modal langsung .sorilah kalau terkeluar something yang bukan bukan . aha! lagi satu . hafzan tak percayayang kami the wanass is going to FORM 2. be mached. alahai. jangan jadi budak budak lagi. tu jela kot post kali ni . walaupun pendek tapi tangan haffzan cukup penat nak memikir . haha. merapu dah ni .

klah. babai kawan.


sekian post comel c:

Thursday, August 25, 2011

Tak ada jodoh nak buat macamana.

Salam.

weh!hari tukan kat Kelantan i mean .semua budak sekolah YIK akan ke Qaryah Ramadhan kat Kelantan. Maknanya Haffzan en Azyyati akan pergi kat sana. Firstly bla Wan smpi kat stadium tu. Wan terus cari Azyyati . Cari budak Maahad Muhammadi LilBanat. Wan tanya UMMI SALAMAH

:Ehh! awak kenal Azyyati tak
Ummi: mmm. kenal . tapi dia duduk belakang.
:yeker.

Wan pun bingkas bangun nak pergi belakang. tak payah cakaplah memang ramai gile.!susah nak cari. Sebenarnya Azyyati nampak Wan siap lambai lagi cuma Wan tengok alik lain.sedih giler.!

Tak pelah!. tak de jodoh nak buat macam mana . Solehah boleh jumpa ngan Noviza tapi Wan tak boleh. insyaAllah ade jodoh lain hari. Wassalam. Bye c:


sekian post comel c:

Wednesday, August 24, 2011

Selamat mencari Lailatul Qadar

Hey Hellow.

Apa khabar semua readers yang masih lagi setia membaca belog comel ini. (ah perasannya) Kat sini Wan cuma nak minta maaf kat kamuorang yang menunggu post kami. Alamak kena bersih besih sikit belog ni sebab dah ada sesawang. kan dah nak raya.

aha! Wan nak mengucapkan supaya andaanda semua menjumpai malam seribu bulan. yang amat popular dikalangan umat islam. siapa mendapatkannya maka Allah mengampunkan dosa dia yang bertimbun tu. Ingat ><


Wan nak mintak maaf sebab dah lama sangatsangat Wan tak post kat belog ni. sebab malas. haip! tak apa lepas ni INSYAALLAh. akan ada post menarik menyusul anda! c:

WASALAM.




sekian post comel c:

Monday, June 6, 2011

yeayy..

Bismillah,,


Aslmkm, Apa kabr sekalian??.. Smoga sihat2 sejahtera. Amiin.. Ni Solehah. nmpk x tajuk kt atas tu.. kwn kami NOVIZA dri Indonesia nk dtg kt sini.. Saya sbagai shabat dy apalgi, melompatlh terlalu bahagia sngt. kn dh lama x jumpa dy.. Solehah brhrap, Agar kwn2 lain pun suka seperti Solehah suka skarg..


Dh lamakn, THE WANASS x update blog??.. yelah, kiteorg terlalu busy sngt smpaikn x smpat nk update blog THE WANASS ni.*sibokkn apelh tu..hihihi.. pura2 sibok adalah..


x de lgilh yg perlu diceritakn..Mudh2hn selepas ni, adalh slah seorg THE WANASS yg update kt blog ni supaya x kosong stiap hri..

K.lah Solehah nk update blog Solehah plak. k. bye2 kwn2 sekalian..


Sekian, wAsAlLaM.. i MISS u WANASS..!!


sekian post comel c:

Thursday, December 23, 2010

Senyap

Bismillah..


Apa khabar readers sekalian? InsyaAllah baik. Wan kat sini! kesihatan Wan okeh je.Mana entah pergi kawan kawan Wan yang lain. Pastinya tak menghilangkan diri. Mungkin kamuorang tak tahu keputusan UPSR kami .Hoho! baru nak beritahu . Teruk seh Wan ni. Okeh Wan , Sabrina, Azyyati,Rahmahtu 5A . Alhamdulillah. Solehah pula 2A jew.. Itu kira okeh dari tak de A kan?

Okeh! Jom berpindah kepada sebab musabab kitaorang dah lama tak update belog kami sendiri. Hoho! teruk seh.Sebab kami kan nak masuk sekolah baru . Jadi macam macam persiapan kene dibuat. Ade juga yang menyertai program Tahfiz akhir tahun selama 30 hari . Satu bulan lah tu.!Ada juga yang terlupa password. Ah! semuanya alasan. Termasuk lah diri Wan yang nak bela diri sendiri nih. Kita sepatutnya minta maaf kat reader sbb menguapkan readers membaca belog kami. HOho!

KAMI MINTAK MAAF READERS ,

Puas hati tak? Ala! mesti puas kan sebab dapat mendera kami.huahua. tak mungkin readers sanggup mendera kami kan? Selepas Wan dapat keputusan , Wan ambil pilihan nak memohon di Maahad Tahfiz Sains Tanah Merah Kelantan. Agak susah bermohon disana. Setelah beberapa minggu , Wan diterima untuk bersekolah disana . Ala. kalau nak maklumat lebih lanjut, bce and follow belog Wan. Lagi pun Wan dah berubah URL belog.

30 12 2010 nih Wan akan ke Kelantan untuk mendaftar di sana.Mungkin ada beberapa entri lagi yang akan Wan tulis sebelum berangkat kesana. Wan akan merindui Wanass seperti keluarga sendiri. I WILL MISS YOU WANASS!Wan dah nak berundur ni. Sekian ,WASSALAM




sekian post comel c:

Friday, November 5, 2010

X leh ..harhar ^^

Assalamualaikum..
Salam untuk sume readers..!Nie wan ...-______-
Harhar nampak tak tajuk yg terpampang kat ats tuh..?Mestilah nampak kan!
Itu adalah nota kaki untuk ahli Wanass yg lain..

"APA YG X LEH ????"

Nak tahu ??..Dieorang x dibenarkan menukar background tanpa izin WAN.. And die orang kene ambik bacground bukan tempalate..ADA PAHAM ...!Sama lah yg membantu die orang tue..!
"SAPE..SAPE...SAPE ???"

Mirza UZma Husna..larh!..Jangan Mirza..Jangan ...BeWare ..*TOINk ecehhh..die sesuke hati jerk..*
OOOOOOppps..bukan lah wan tak kasi cme nanti template die berubah,, wan yg kene betulkan balek..!



Aha ...!!! selain wan nak hantar meset tue..Selamat Hari RAya Adil Adha..Ha...!
Pastue korang sume thu kan..Keputusan UPSr kuar 11 NOVEMBER 2010..wauuuuhhh..aduhhh..takowt gilerrr..arggggggggggggghhhh..*AGAGAGGGA
Korang doakan eh supaya wan,rahmahtu,solehah,azyyati,SABRINA dan rakan seperjuangan kamih mendapat kejayaan 5A UPSR..pleeeeesse.I begging youuuuuu..!

WASALAM


sekian post comel c:

Wednesday, November 3, 2010

Bufday Linda (Noviza)




Assalammualaikum...




hai semua, cuba teka sape nie??? Saya adlh Diana(Solehah). Hari nie bufday Linda teringin sngt nk sambut bufday dy nan THE WANASS tapi sygnye dy kt indonesia. Huhuhu... sedihnye.. saya dan THE WANASS cuma dpt mndoakn dy sahaja...ermm,,, kami THE WANASS mgharpkn Linda dan Nana dtg semasa kami buat jamuan THE WANASS.. amiiin..


Kesian Wan, pagi tadikn, masa wan lalu dpn sab, sab mnjeling kt wan.. dy mcm mrh jerk kt wan.. wan rasa sedih sngt.. kesian wan.. wan sebenrnye nk ckp kt sab tntg dy nk stay lg ke kt THE WANASS but wan takot.. kesian saya tngok wan. dy menangis sbb trguris hati dngn prbuatn sab.. sya dan rakn2 THE WANASS mghrp sab tidk akn keluar dari kumpulnnye.. kami cuma mghrp semasa THE WANASS uat jamuan, semua owg cukup... 2 jelh yg blh sya kongsikn dngn rakan2 sekalian... klh bye2... aslmkm..:D







sekian post comel c:

Thursday, October 21, 2010

Gelabah ??

Assalamualaikum kepada reader blog Wanass nih..Thanks
Wan lagi.. Wan lagi.. Wan lagi..asek wan jek yg post ..tauh wan kan celik IT ..hohohoho..
Sebenarnya korang nampak kan tajuk kat ats tuh ??
SDEA semakin dekat bersedialah sume..kkk ?SdEa adalah periksa agama..kite owg x leh senang lenang dok je dalam klass pas tuh main..no !!!!!..kene belajar huhu..U.Nazrina dah tunjuk muke berharap die kat kelas 6A..waduh ..jgn gitu dong..Korang sume readers .. tolong doakan wan,sab,sol,azyyati supaya berjaya ngan cemerlang nyerr..kkk??

Haaa!!! ade lagi wan nak ckp nih..pasal wanass gak ..kiteorang bercadang nak wat jamuan reunion...harhar..Yg kat indonesia tuuu kene dtg..Yg kat Kulai tuuuu kene dtg gak..harhar..pakse2..
Solehah nyerr cadangan..Wah wan cm x sangke jek yg sume geng dalam kelas tu ade blog..kacawali
VC ..nie blog nyerr..Sila walking kat blog die orang eh ???
1.) yahafa
2.) iefazara

Tujewlah ..wan nak citerr..Bubye..!!

FROM : WAN WANASS


sekian post comel c:

Thursday, August 19, 2010

Arie nie , SeMAlaM..

ASSALAMUALAIKUM....

ape kabar sume ? teke nie sape ????...wan lah ....
akhirnya habis pown UPPM 3 yang susah touh...
dan keputusannya pown telah dapat ......
wan:5A
Sab:5A
Azz:5A
Solehah:x pasti lah...

Nothing lah wan nak citer ...tapi kite orang dah kene ubah tempat duduk ngan u.mazni...
naseb baek sab dok komplan wan ngan az...
boleh lah kite orang rapat..
is it true...???
i don't think so larh.....
uPsR dah tinggal 32 hari lagi....


Wohohhh....(gelabah ) wahahah...
kite orang x tau larh nak wat ape....
but...
ingat doakan 5A for us...k..
and
for kesetiaan komplan wanass..
pelik lorh kak ema dah lame x datang ...
tapi wan tahu sbb nye ape...
korang leh x kasi kite orang cadangan untuk bangun kan balik the wanass....
kharunissa bt dr mazri said:
awk beli satu album pastu letak gambar the wanass banyak...!!!
pastu...
kasi kat sab...


k lah bai..


sekian post comel c:

Sunday, May 23, 2010

Minggu Peperiksaan..


Assalamualaikum,kepada semua para pembaca blog nie

saya juga berterima kasih kepada anda semua kerana sudi membaca blog kami...
saya disini ingin menceritakan pelbagai ragam kami berempat ketika miggu peperiksaan ini dijalankan... pada mulanya kami berdebar2 ingin menjawab peperiksaan ....akhirnya debara mungkin hilang apabila sudah berada di hadapan kertas peperiksaan dalam medan peperangan...semua mata, kepala tunduk menghadap ke kertas peperiksaan yang susah ditiup khabar angin..kami membuat pelbagai ragam sewaktu peperiksaan dijalankan, mujurlah pengawas yang menjaga kami sewaktu peperiksaan itu tidak berapa garang, mukanya senyum sentiasa...tetapi kertas soalan menyebabkan kami sentiasa berkerut muke ...:(...itulah padahnya ...bila hanya selak buku sahaja..buka mahu baca..ish ish ish...tapi kami harap pembaca sekalian dapat mendoakan kejayaan kmai berempat ...!!!

By Fasha The Wanass


sekian post comel c:

Thursday, December 10, 2009

Pemergianmu

Assalamualaikum...


KOrang sume nak tahu tak noviza /Linda telah pegi ke Indon...Kite Owang sume sedih dengan pemergian Linda...Tapi takpe hati kite owang sentiase bersama walaupon jasad berjauhan....emel Linda ialah nurul_noviza98@yahoo.com.....
Tapi saya yakin satu hari nanti Linda akan balik gak...sebab kat sana susah ...Nana plak akan pindah kat Kulai Johor...Bapa diyer dah kasi 2 pilihan...pilihan pertama ialah duduk asrama kena sekolah MITT...pilihan kedua ialah x duduk asrama sekolah KULAI....Dia pilih pilihan kedua...kita tanya sebab ape ...dia kata sebab dia rindu kat kucing dia.....plik kan....tapi Fasha sangat rindu kat kowang 2....


Created by...Fasha..


sekian post comel c:

Monday, November 16, 2009

Sedih...

U. Mazni adalah guru B.M top satu sekolah..dahbertahun2 u. mazni ngajar BM ..tapi sayang tahun depan kitaorang periksa UPSR tahunn depan jugak u.mazni pindah...Sape tak frust ..Sapelah ustazah nak ajar kitaorang nanti..Sedih sangat walaupon kitaorang kenal u.mazni baru 2 tahun...Sapelah yang tak sedih ..Orang tu dah bagi kita ilmu tak kan lah kita tak sayang...betul tak.korang nanti doakan supaya ust.mazni tak pindah..tauu..





sekian post comel c:

Tuesday, November 10, 2009

Jamuan Kelas 5A

Harini, SELASA 10hb Nov 2009, kelas kitorang ade buat jamuan sempena akhir tahun.Kitorang buat jamuan kat dewan sekolah. Kitorang jemput ramai ustaz dan ustazah. Makanan kitorang bawak sendiri. menu utamanya ialah nasi jagung(order kat ustaz adam). saye bawak Sup Cendawan. Diorang kate sup cendawan saye sedaaaaap!(memang sedap ponn...). ade sorang kawan saye ni bawak kek hari jadi, tapi bukan untuk sambut harijadi ponn, saje je bawak... kitorang ade buat undi hadiah. so, semua kena bawak hadiah kecuali cikgu. yang x bawak hadiah tuu, X payah mainlahh. Sebenarnye, ini jamuan perpisahan untuk Tahun 5A 2009..... semoga kitaorang berjumpa lagi di kelas 6A tahun 2010. HAI GENG next year we strike for 5A UPSR.

Created by : Shasha 5.03 pm


sekian post comel c:

Friday, October 23, 2009

Profile Fasha



Assalamualaikom. Hai kawan2 Fasha ni salah seorang drpd ahli komplan the wanass. Fasha adalah serang yang cool ang steady. Fasha dok kat Tanjung Puteri Resort. Dalam komplan ni Fasha sorang je yang ada blog. Blognyer adalah http://wwwanhaffzanputri.blogspot.com. Dia ni kawan ngan Sha. Sebenonya komplan ni terdiri drpd 3 pasangan sahabat sejati..Tu jelah yang tak bape interest tentang Fasha


sekian post comel c:

Tuesday, October 6, 2009

Profile Shasha...





Shasha...


adalah seorang yang hebat.. Dia nilah yang dikagumkan oleh semua cikgu22 di skolah..Lagipun ayah dia ni Manager KISWIRE. Terrer lah tukan.Nama nyerr ialah Sabrina. Tempat tinggal nyerr ialah kat Kota Masai.Sha ni seorang yang garang, loye burok and banyak lagi.. Dia ni pun same ngan az . Tu jelah serba sedikit tentang Sha .... Baii....


sekian post comel c:

profile Fazura




Fazura....

adalah seorang yang kuat merajuk. Tapi itulah kalau tak de ciri2 macam ni tak syok sebab tak mencabar.Kalau diikutkan Fazura ni `n` lagi sorang ahli komplan ni adalah murid pandai didalam kelas 5 tahun berturut2. Nama Fazura ni sebenarnya Azyyati. Dia ni kawan baik ngan Nana. Dia ni dok kat Taman Air Biru.. Selain itu Azyyati ni anak murid kesyangan Ustazah Mazni, Cikgu BM Top 1 punyerr. Tu jelah.. serba sedikit tentang Fazura... Baiii.


sekian post comel c:

Monday, October 5, 2009

The Wanass: Profile Nana???

The Wanass: Profile Nana???


sekian post comel c:

Sunday, October 4, 2009

Profile Nana???

Nana....adalah sahabat dan saudara kami. Seperti biasa Nana hanyalah nama samaran dan nama sebenarnya ialah Rahmahtu. Sikap nyerrr yang sering wat lawak tak lawak menyebabkan kitaorang ketawa. Tapi kalau bergadoh tak lain tak bukan dengan Linda. Tak tau kenapa. Dia kata dia geram.Nana dan Linda lah yang mungkin akan berpisah. So, sebab tulah kita orang wat blogspot.Klau nak tahu Nana ni dok kat Plentong. Biasanyerr kalau kita orang nak kacau dia mesti cakap "Haiii biasanyerr orang yang dok kat plentong banyak klentong" . Pastu habis ah kita orag kena bedal ngan dia..Nan sahabat dia ialah Fazura. Haaa nantikan profile Fazura lak eh


sekian post comel c:

Profile Linda

Linda....ialah seorang yang extreme. Dia ni plak suka sangat mencuba.Semangat nya akan berkobar2 apabila nak balas dendam and nak gosip .. wah dia memang top 1 waktu 2. Tapi bila masuk kelas mulalah nak bebual pan cikgu. hei.Ha yang Linda ni nama dia sebenonye Noviza. Tapi kitaorang panggil dia Nov. Sejarah nama dia ni ialah daripada tarikh lahir. Dia lahir Pada 3 Nov 1998.Kawan kite ni plak duduk kat kota puteri. Itu jelah dia punya profile..Baii.


sekian post comel c:

Profile Diana





Diana...

adalah kawan kami yang paling sopan dan cantik.Sebenarnye, nama sebenar dia ialah Solehah. Diana Hanyalah nama samaran.Rumaah kawan kami ni dekat2 dengan sri alam.Tapi kalau jumpa mak dia. mak dia stedy and cool. Syoklah.Diana kalau diikut dalam kumpulan dia paling diminati ramai. Diana ni kawan baik dia ialah Linda.Nantikan Prifile Linda plak eh... Baiiii!!!!


sekian post comel c:

Thursday, October 1, 2009

Sejarah The Wanass



The Wanass....

Mungkin orang tak kenal.Acctually , perkataan wanass adalah gabungan nama ahli kumpulan ini.W:wan, A:azzyati, N:noviza, A:adnin, S:solehah dan S:sabrina. Tujuan kitaorang wat blog ni seba nak simpan kenangan manis bersama adnin ang noviza. The Wanass mula ditubuhkan pada awal tahun 2008. Geng kami senantiasa wat study grop kat pb pasir gudang takdelah pegi tayang muka kat pusat bandar pasir gudang tu. Kalu nak diikutkan kitaorang ni penah gak kacau budak...kalau nak tahu citernye nantikanlah saje...


sekian post comel c: